Het is feest want er is een nieuwe pup in huis. Jullie hebben waarschijnlijk nagedacht over de keuze of jullie wel of niet een nieuw huisdier erbij nemen, nu is de knoop doorgehakt en stapt er een schattig klein hondje door de woonkamer. Maar dat schattige kleine hondje heeft natuurlijk zorg nodig. In deze blog vertel ik je over een paar punten waar je aan moet denken wanneer je een nieuw hondje in huis haalt. Lees je mee?

Even langs de dierenarts

Allereerst moet de pup even langs de dierenarts. Als je een hondje bij een fokker vandaan haalt is dat vaak al gebeurd maar het is handig om zelf ook kennis te maken met de dierenarts en de dierenarts kennis te laten maken met de hond. Zeker pups behoeven veel aandacht in het begin. Zo moeten ze gevaccineerd en ontwormd worden. Dit zijn absoluut geen dingen die je mag vergeten of verwaarlozen.

Een plek om te rusten

Pups hebben heel veel energie, of althans zo kan het lijken. Want in principe is een pup gewoon een klein kindje en dat heeft ook rust nodig. Het is belangrijk dat je in een plekje creëert voor de hond waar deze kan slapen en waar deze niet gestoord wordt. Daarnaast heeft een hond natuurlijk ook andere basisdingen nodig, denk aan een riem en een bak voor het voer. En uiteraard het voer zelf! Afhankelijk van je hond heb je een bepaald soort type voer nodig zo kun je bijvoorbeeld hypoallergeen hondenvoer voor een puppy kopen.  Hypoallergeen hondenvoer kun je kopen voor honden die gevoelig zijn voor allergieën. Hypoallergeen hondenvoer vermindert de kans op een allergische reactie.

En een plek om te leren

Een pup moet ook nog veel leren. Hiervoor moet je veel tijd en geduld hebben. Maar daarnaast kun je ook spulletjes in huis halen die het leren kunnen bevorderen. Denk aan een bench maar ook bepaalde speeltjes waar de hond mee moet leren omgaan of die je kunt gebruiken om bepaald gedrag te laten zien of te belonen. Niet iedere hond vindt dezelfde dingen leuk en lekker en het is dus even een kwestie van tijd om uit te zoeken waar jouw hond enthousiast van wordt.

Tijd voor je hondje

En uiteraard vergeet je ook niet om heel veel met je nieuwe beestje te kroelen. Het opbouwen van een band is enorm belangrijk zeker in het begin. Veel plezier met jullie nieuwe gezinslid!

Recommended Articles