Een reis door Vietnam of Cambodja

De meeste landen in Azië hebben iets magisch. Zodra je daar uit het vliegtuig stapt – in welk Aziatisch land dan ook – voel je een bepaald klimaat, ruik je een specifieke geur. Indonesië en Sri Lanka behoren tot de populaire vakantiestemmingen, maar er zijn nog zo veel andere landen in Azië die de moeite waard zijn om te bezoeken. Daarom is het tijd om een paar andere landen te belichten, namelijk Vietnam en Cambodja.

Vietnam

Vietnam is gelegen in Zuidoost-Azië en telt ruim 98 miljoen inwoners. De hoofdstad van Vietnam is Hanoi. In Hanoi zijn tientallen leuke musea te bezoeken die uitleg geven over de cultuur van Vietnam. Hoewel deze stad zeker de moeite waard is, zijn er nog veel meer steden en plekken die zeker moeten worden gezien tijdens een vakantie in Vietnam. Hoi An Ancient Town is hier een goed voorbeeld van. Deze bestemming staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is niet zomaar. Het is een honderden jaren oude handelshaven die heel goed bewaard is gebleven en een mooi inkijkje geeft in de hoogtijdagen van de zestiende en zeventiende eeuw. Mocht je nou een echte geschiedenisliefhebber zijn, dan moet je zeker ook naar Hue. Dit was ooit de hoofdstad van Vietnam, toen Vietnam nog een koninkrijk was. Er staat een prachtig paleis, het Imperial Palace, dat een goed beeld geeft van de Vietnamese cultuur. Natuurlijk is er nog zo veel meer te zien in Vietnam. Behalve prachtige steden heeft het land namelijk ook een hele hoop natuur die de moeite waard is. Vietnam is in oktober en november goed te bezoeken.

Cambodja

Een stukje meer naar het westen, grenzend aan Vietnam, ligt een ander prachtig land: Cambodja. Dit koninkrijk is kleiner dan Vietnam en telt slechts 13 miljoen inwoners. Wanneer je dit land besluit te bezoeken, zul je overal sporen terugvinden van de moeilijke periode die het land achter de rug heeft. In 1975 kwam namelijk de Rode Khmer daar aan de macht wat zorgde voor een burgeroorlog. Sinds 2003 is de situatie weer stabiel, maar de wederopbouw van het land is moeizaam. Laat dit je echter niet weerhouden om erheen te gaan. De cultuur van Cambodja is namelijk prachtig. Een van de bekendste bezienswaardigheden is de tempel Angkor.

Veel mensen combineren een rondreis door Vietnam met een bliksembezoek aan Cambodja. Dit is een makkelijke en goede combinatie om beide landen te bezichtigen. Toch zijn beide landen ook prima afzonderlijk te bezoeken. Zowel tijdens een rondreis Cambodja als een rondreis Vietnam zie je een scala aan bezienswaardigheden die jou rustig een paar dagen kunnen zoet houden.

Recommended Articles