Meer leven in je tuin brengen doe je zo

Wanneer het weer lekker warm weer is in Nederland, dan wil je natuurlijk genieten van het heerlijke weer in een prachtige tuin. Als je tuin niet goed is ingericht, dan is de kans groot dat je een stuk minder goed kan genieten en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het is belangrijk om zoveel mogelijk leven in je tuin te brengen, want daar kun je juist van tot rust komen. Wil je weten hoe je het beste leven in je tuin kan brengen? Lees dan vooral even verder want in dit artikel kom je er meer over te weten. 

 

Schaf larven lieveheersbeestjes aan

Een van de beste keuzes die je kan maken als je meer leven in je tuin wilt brengen, is het aanschaffen van larven lieveheersbeestjes. Dat heeft ermee te maken dat door het larven lieveheersbeestjes kopen je tuin binnenkort veel nieuwe inwoners zal hebben. Dit zijn dan ook de lieveheersbeestjes die eerst larven waren. Een van de grootste voordelen van het hebben van lieveheersbeestje is niet dat er meer leven in je tuin komt, maar het is juist dat lieveheersbeestjes bladluis bestrijden. 

 

Breng voldoende groen aan in je tuin

Waar veel mensen de fout in gaan als het gaat om het inrichten van hun tuin, is dat ze ervoor kiezen om de volledige tuin te bestraten. Dit is opzich te begrijpen, want je bespaart veel tijd en geld als het om het onderhouden van de tuin gaat. Wat hier het nadeel van is, is dat er totaal geen leven en gevoel meer in de tuin zit. Het is daarom ook erg belangrijk dat er tijdens het inrichten van de tuin voldoende groen wordt aangebracht. Dit kunnen planten, struiken, bomen en zelfs grasvelden zijn. Als het maar groen is!

 

Help de vogel een hand

Wat ook een mogelijkheid is, is dat je een voerbak aanschaft voor de vogels. Vogels hebben het de laatste jaren erg lastig in Nederland. Dat heeft ermee te maken dat er geen voer meer te vinden is op het platteland, maar ook dat de steden zich uitbreiden en er steeds minder natuur te vinden is. Dit is dan ook precies de reden waarom vogels soms dood gaan in de winter. Wanneer je een voerbak in de tuin plaatst, dan kun je de vogels een handje helpen en dat wordt zeer gewaardeerd. Dat zul je merken aan de grote aantallen vogels die erop af kunnen komen.

 

Recommended Articles