Nederland is het land waar fietsen heel populair zijn als vervoersmiddel. Het kan dus best zo zijn dat jij besloten hebt om een exemplaar aan te schaffen, of om je oude model te vervangen. In deze blog vertel ik je waarom een fiets een goede keuze is en ik vertel je over verschillende soorten fietsen. Lees je mee?

Waarom een fiets?

Allereerst is een fiets een prettig vervoersmiddel voor de kortere afstanden. Het kost niet al te veel geld om een mooie fiets aan te schaffen. Een auto is vele malen duurder. En je betaalt ook geen brandstof kosten. Omdat Nederland maar een klein land is, vallen de meeste afstanden ook makkelijk te fietsen. Hierdoor wordt de fiets niet alleen een fijn extra vervoersmiddel, het is voor veel mensen hun primaire vervoersmiddel!

Fiets voor de stad

Daarnaast is een fiets ook handig in de stad. Je verplaatst je makkelijker van A naar B en je hebt altijd een parkeerplek. In grote steden in Nederland is het vaak druk in het verkeer en doe je met een auto veel langer over dezelfde afstand dan met een fiets. Je hoeft geen rekening te houden met al die eenrichtingsverkeer wegen en voor je het weet ben je op de plaats van bestemming!

Fiets voor vervoer

Ook wanneer je een bedrijfje hebt, kan een fiets de ideale vervoersmethode zijn. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een transportfiets dames. Deze fietsen zijn stevig gebouwd en je kan ze dan ook goed gebruiken om waren mee te transporteren. Denk bijvoorbeeld aan de bezorging van pakketjes.

Fiets voor het gezin

Ben je op zoek naar een fiets die voor het hele gezin een uitkomst is? Denk dan eens aan de bakfiets. De bakfiets is heel populair voor jonge gezinnen omdat je er zowel de kinderen, als de hond, als de boodschappen in kan vervoeren. Ideaal en, net zoals de fiets in de stad, maakt dat je heel wendbaar en flexibel in het verkeer en ook in het dagelijks leven.

Fiets voor de sport

Ben jij op zoek naar een nieuwe hobby of sport je al enige tijd? Wellicht wil je dan kijken naar een heuse racefiets. Een racefiets is een lichtgebouwd model fiets die ervoor zorgt dat je vliegensvlug over de weg gaat. Ben je meer op zoek naar een stevige fiets voor in de bossen? Denk dan juist aan een mountainbike, die zijn ervoor gemaakt om off-road te gaan.

Recommended Articles