Zo creëer je een praktische én sfeervolle badkamer

De badkamer is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun huis. In de ochtend kan het spitsuur zijn en dan is het fijn als er genoeg ruimte is waardoor iedereen op tijd op school of werk kan komen. Maar niet alleen is de badkamer er om fris en fruitig voor de dag te komen, voor veel mensen is de badkamer ook een plek om tot rust te komen en te genieten van een momentje voor zichzelf. In deze blogpost krijg je tips hoe je je badkamer niet alleen praktisch, maar ook sfeervol inricht. Zo vormt jouw badkamer straks de ideale plek voor ieder gezinslid!

Praktische dingen in je badkamer

Allereerst is het goed om te kijken naar een geschikt bad of een geschikte douche voor de ruimte die je hebt. Heb je genoeg ruimte voor beide dingen? Dan is het zeker een idee om ze allebei toe te voegen aan je badkamer. Niet iedereen houdt er namelijk van om snel even te douchen en in bad kun je bovendien genieten van een serie of een goed boek. In de ochtend is een douche dan weer handig. Je hoeft niet te wachten tot het bad is volgelopen en met minder dan tien minuutjes ben jij weer helemaal schoon en fris gewassen! Kun je maar kiezen voor één van de twee vanwege de ruimte? Dan zou je het beste voor een fijne douche kunnen gaan. Ook is het soms mogelijk om de twee te combineren. Bij deze optie douche je als het ware in het bad. Maar voor veel mensen heeft dit niet de voorkeur uit het oogpunt van schoonheid. Om je badkamer ruimtelijk te laten ogen, kun je het beste voor glazen douche wanden gaan. Deze kun je eventueel personaliseren met privacy stickers of ga voor super-de-luxe aanpasbare folie die je zelf kunt aanpassen met een afstandsbediening.

Een badkamermeubel en wastafel groot genoeg voor iedereen

Een tweede ding om goed over na te denken is een geschikt badkamermeubel. Wanneer je genoeg ruimte hebt, kun je het beste voor een meubel gaan dat groot genoeg is voor iedereens spullen. Zo oogt je badkamer opgeruimd en komen badkameraccessoires beter uit. Ook kun je voor meerdere waskommen gaan. Zo kunnen mensen tegelijk hun tanden poetsen of zich even snel scheren en zitten ze de ander niet in de weg. Zeker handig wanneer jij een groot gezin hebt! Een waskom badkamer heb je in allerlei soorten en maten. Tegenwoordig kun je voor veel hippe varianten gaan zoals eentje van marmer of een stoere in matzwart. Zo geef je je badkamer ook gelijk wat meer sfeer! 

Recommended Articles