Iedereen wil fit en gezond zijn. Het is alleen niet zo dat het zomaar komt aanwaaien. Het bewust kiezen van een actieve leefstijl is de eerste stap. Alleen wat houdt dat dan precies in? Velen vragen zich af hoe je vorm kunt geven aan een actieve leefstijl. Deze blog helpt je hier een handje bij. Lees gauw verder en doe inspiratie op om fit en gezond te leven. 

Ga voor extra beweging

Het is verleidelijk om te kiezen voor de lift in plaats van een aantal trappen op te moeten lopen. Of snel met de auto naar het werk gaan, terwijl je ook kunt lopen of de fiets kunt pakken. Het zijn voorbeelden die je vast bekend voorkomen. Wil je werken aan een actieve leefstijl? Kies dan actief voor wat extra beweging in het dagelijkse leven. Dit houdt in dat iedere keer wanneer je voor een bepaalde keuze staat, je bewust kiest voor datgene wat meer inspanning vereist. Beweging zit in de kleine dingen. Als je al deze kleine extra inspanningen bij elkaar optelt, resulteert dat uiteindelijk in een gezondere leefstijl. Wil je al een eerste echte stap zetten? Bezoek dan Fietsenwinkel Maassluis en koop een comfortabele fiets waarmee je iedere dag naar het kantoor kan fietsen. 

Probeer een nieuwe teamsport

Een andere tip is om een nieuwe teamsport uit te proberen. Ga bijvoorbeeld op voetbal, handbal of hockey. Of kies je voor een onbekendere sport zoals bossabal? Hoe dan ook, het is goed om een aantal dagen per week actief in beweging te zijn. Niet alleen voor je fysieke toestand, maar ook je mentale staat. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om naar de sportschool te gaan. Toch blijkt uit onderzoek dat men sneller loyaal naar de wekelijkse trainingen komt wanneer het gaat om een teamsport. Dit komt door het sociale aspect ervan. Naast dat het gezellig is, wil je anderen niet teleurstellen. 

De mentale kant van een actieve leefstijl

Een actieve leefstijl betekent niet alleen dat je fysiek veel beweging hebt. Het gaat er ook om dat je op mentaal gebied fit bent. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt bereiken. Per persoon is het weer anders wat goed werkt. Daarom is het verstandig om op zoek te gaan naar datgene wat jou helpt om mentaal gezond te blijven. Uit onderzoek blijkt in ieder geval dat het altijd loont om genoeg rust te nemen. Je moet jezelf niet overwerken. Neem pauzes, ga wandelen en zorg dat je niet tot laat doorwerkt. Ook kan yoga helpen bij een mindful leven. 

Recommended Articles