Je tuinmeubels onderhouden is erg belangrijk

Wanneer het weer heerlijk warm weer is, dan wil je natuurlijk kunnen genieten van het prachtige weer. Dit is alleen mogelijk als je hiervoor gebruik kan maken van de juiste tuinmeubels. Tuinmeubels moeten goed onderhouden worden, want door het onderhouden van de tuinmeubels blijven de tuinmeubels in perfecte staat. Veel mensen weten niet hoe ze tuinmeubels moeten onderhouden, maar gelukkig vind je daar meer informatie over in dit artikel. 

 

Berg je tuinmeubels op in de herfst

Nadat de zomer is afgelopen begint het herfst te worden. De bladeren beginnen van de bomen af te vallen en ook begint het steeds vaker te regenen. De kans is klein dat je in de herfst nog een keer van heerlijk weer kan genieten. Het is daarom verstandig om je tuin loungeset en andere tuinmeubels op te bergen in de schuur. Je hoeft de tuinmeubels dan minder vaak schoon te maken, maar ook kunnen de tuinmeubels niet verkleuren of beschadigd raken door heftig weer. Mocht je een all weather loungeset hebben, dan kun je deze gewoon in de tuin laten staan. Deze loungesets zijn namelijk geschikt voor de zomer, herfst, winter en lente. 

 

Het schoonmaken van de meubels 

Een van de belangrijkste onderdelen van het onderhouden van je tuinmeubels, is het schoonmaken van de tuinmeubels. Dit kun je het beste doen door de tuinmeubels af te nemen met warm water en niet met chemische schoonmaakmiddelen. Bepaalde tuinmeubels kunnen hier slecht tegen en kunnen daardoor sneller verkleuren. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het is daarnaast ook verstandig om de onderkant van de tuinmeubels schoon te maken, want hier kunnen onder andere spinnen zitten. Het is immers niet fijn als je aan het genieten bent van het heerlijke weer en er een spin over je heen loopt. 

 

Bescherm je tuinmeubels met een speciaal zeil 

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je geen schuur hebt waar je de meubels op kan slaan, maar het wel belangrijk vindt dat de tuinmeubels zo lang mogelijk in een goede staat verkeren. Het is dan verstandig om eens te kijken naar het aanschaffen van speciale zeilen. Zulke zeilen worden ook wel afdekzeilen genoemd en zijn speciaal ontwikkeld voor het afdekken en daarmee beschermen van tuinmeubels. Deze afdekzeilen krijg je vaak bij het aanschaffen van je tuinmeubels, maar ook kun je deze los aanschaffen bij een tuincentrum of een Nederlandse webwinkel. Naast een afdekzeil, kun je de kussens ook in de schuur plaatsen. Zorg er voor dat je de kussens op een droge plek kunt bewaren. 

 

Recommended Articles