Waarom EAA supplementen gebruiken?

De meeste mensen zijn wel bekend met de algemene supplementen die gebruikt worden in de sportwereld. De meeste mensen gebruiken eiwit supplementen voor het aanvullen van eiwitten, maar zijn niet bekend met andere supplementen. Als je precies weet wat eiwitten zijn, heb je waarschijnlijk ook een keer gehoord van aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen waaruit eiwitten bestaan en dus heel belangrijk. Aminozuren worden onderverdeeld in niet-essentiële aminozuren en essentiële aminozuren. De essentiële aminozuren worden niet door ons lichaam aangemaakt en dient als bouwsteen voor het lichaamseigen eiwit. Dit betekent dat we de essentiële aminozuren moeten innemen door middel van supplementen. Wil jij weten wat de EAA’s zijn? En waar je de EAA supplementen kunt kopen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat zijn EAA’s precies?

Het is natuurlijk altijd handig om precies te weten wat EAA’s zijn, voordat je een supplement koopt. In totaal zijn er ongeveer twintig verschillende eiwitopbouwende bouwstenen en deze heeft ons lichaam allemaal nodig. Acht daarvan zijn nog belangrijker en deze aminozuren zitten dan ook in het EAA supplement. Hierbij kun je denken aan Valine, Methionine, Leucine, Lysine, Threonine, Tryptofaan. Deze bouwstenen hebben veel effect op jouw spieren en daarom zijn er veel sporters die er gebruik van maken. EAA’s vertellen jouw lichaam in principe dat ze jouw spieren moeten bouwen na een krachttraining. Daarnaast zorgt het ook voor de bouwstenen waaruit nieuwe spieren kunnen groeien. Veel sporters die hun spieren willen behouden nemen daarom ook EAA supplementen.

Daarnaast kunnen EAA supplementen bijdragen aan betere fysieke prestaties en is dit ook bewezen. Dit geldt voor mensen die cardio activiteiten doen, maar ook zeker van mensen die houden van een krachttraining. Het zou eventueel zorgen voor een beter uithoudingsvermogen, maar ook voor meer kracht, ideaal toch?

House of Nutrition

House of Nutrition is een hele bekende aanbieder op het gebied van supplementen. Je kunt op de website van House of Nutrition veel informatie vinden over verschillende supplementen. Hier kun je EAA supplementen kopen, maar natuurlijk ook andere supplementen. Ze bieden vooral kwalitatieve supplementen aan en vaak kun je deze krijgen met een speciale aanbiedingen. Het voordeel is ook dat deze supplementen bij je thuis bezorgd worden en veel mensen vinden dat erg fijn natuurlijk. Je kunt op de website ook veel meer informatie vinden over de supplementen en zo precies zien waarvoor ze gebruikt worden.

Recommended Articles